Sharing is caring!

Wanneer u lokale elektronicawinkels bezoekt of wekelijkse advertenties en internetsites scant om een nieuwe televisie te vinden, zult u waarschijnlijk in het oog springende aanbiedingen op goedkope tv’s zien. De goedkoopste televisies op de markt kunnen worden gekocht tegen prijzen die variëren van £20 tot £150 minder dan top-rated merknamen, maar ze komen ook zonder de betrouwbaarheid en ondersteuning die u kunt verwachten van bekende fabrikanten.

Terwijl het kopen van een goedkope TV kan voelen als een koopje, krijg je misschien niet de kans om urenlang kwaliteitsvol entertainment te ervaren zoals je gehoopt had. Veel van deze goedkope elektronica zijn merkloze producten die niet ontworpen zijn voor langdurig gebruik. In de meeste gevallen zullen merkloze goedkope televisies niet dezelfde visuele kwaliteit bieden en zullen ze waarschijnlijk na korte tijd defect raken.

Is het mogelijk om op de kosten te besparen?

Hoewel een lager prijskaartje aantrekkelijk lijkt, kunnen de kosten voor het kopen van een goedkope televisie op de lange termijn groter zijn dan u denkt. Consumenten geloven vaak dat de prijs puur wordt beïnvloed door de merknaam, maar dat is niet helemaal waar. Populaire merknaam-elektronicabedrijven rekenen wel een meerprijs, maar deze meerprijs is direct gerelateerd aan de kwaliteit van het product.

Interieur van de televisie bepaalt vaak ook de prijs

De prijs van een televisie wordt voor een groot deel bepaald door de afwerking van het interieur, die de levensduur van het product, het reparatiegemak en uw algehele kijkervaring beïnvloedt. Merkfabrikanten besteden veel tijd aan het ontwikkelen van verbeteringen voor hun tv’s om een superieure reputatie te behouden en de klanttevredenheid te garanderen.

 

De goedkoopste TV’s worden echter geproduceerd door onbekende fabrikanten en geassembleerd in ondermaatse fabrieken buiten het Verenigd Koninkrijk. Deze fabrikanten zijn moeilijk op te sporen als je vervanging of reparatie nodig hebt, dus veel consumenten geven het op en geven steeds weer toe aan de cyclus van het kopen van goedkope televisies.

Oude televisies worden vervangen

Buistelevisies worden nu vervangen door dure, hi-tech LCD- en plasmatelevisies. Er is nog meer risico op het vinden van defecte producten wanneer u goedkope LCD-tv’s en goedkope plasma-tv’s koopt. Een slecht gemaakte plasma-tv zal snel een burn-in ondergaan en zal niet de energiezuinigheid van dure modellen bieden, terwijl een goedkope LCD-tv niet de beste kleurweergave heeft.

Wat is dan het grote nadeel van het kopen van een goedkope televisie?

Hoeveel u ook bespaart op de eerste aanschaf, u zult later de gevolgen van de zuinigheid voelen. In tegenstelling tot merkmodellen met toegankelijke klantenondersteuning, zullen de goedkoopste TV-modellen niet worden geleverd met betrouwbare garanties en een snelle reactie voor vervanging en reparatie.

Als u in de toekomst professionele reparaties nodig heeft, zal het moeilijk zijn om contact op te nemen met de fabrikant en de juiste vervangingsonderdelen te vinden. Als de televisie onbruikbaar wordt en het te laat is om een terugbetaling van de winkel te ontvangen, ontvangt u geen vergoeding van uw kosten en moet u een ander product aanschaffen.