Sharing is caring!

Het kopen van TV’s kan een relatief eenvoudige taak lijken, maar veel mensen lijken slechts naar een paar dingen te kijken, de belangrijkste, de prijs. De prijs is een geweldige manier om te bepalen welke TV te kopen die bij uw familie past, maar het mag niet uw primaire bepalende factor zijn. Bij de aankoop van een TV moet ook rekening worden gehouden met het merk, maar ook met de klantenservice. Er zijn goedkope TV’s met een goede klantenservice die ook afkomstig zijn van een bekend en vertrouwd merk.

Wat zijn dan bekende merken?

De meest vertrouwde TV’s komen van merken zoals: Philips, Panasonic, Pioneer, LG, Samsung, Hitachi, JVC en Sharp en Visio. Al deze merken hebben een geweldige klantenservice en geweldige prijzen, hoewel u iets meer betaalt dan de onbekende of generieke merken TV’s. Kopen van bekende en vertrouwde merken is zeker het iets hogere prijskaartje waard.

Off-brand TV’s zijn goedkoper, maar het kopen van een goedkopere off-brand TV kan u op de lange termijn meer kosten dan u in eerste instantie had verwacht. Off-brand TV’s zijn moeilijk te vinden voor wanneer uw TV gerepareerd moet worden, wat meestal onvermijdelijk is.

Zelf de televisie repareren

Als u uiteindelijk toch de onderdelen voor uw TV koopt en besluit deze zelf te repareren, zal de klantenservice zeer belangrijk zijn voor het succes van de reparatie van uw TV. U zult waarschijnlijk het bedrijf moeten bellen en met een klantenservicetechnicus moeten praten, die u kan helpen met de reparatie. Off-brand TV bedrijven hebben vaak een zeer slechte of niet-bestaande klantenservice, wat de dood van uw geliefde, nieuwe TV zou betekenen.

Off-brand bedrijven hebben weinig of geen klantenservice omdat de TV meestal in een fabriek in China wordt gemaakt en direct naar onbekende importeurs wordt verstuurd. Dit lijkt misschien een goed idee omdat het de kosten voor de consument laag houdt, maar in werkelijkheid hebben ze geen bedrijfsreputatie om hoog te houden en geven ze uiteindelijk minder om de tevredenheid van hun klanten.

Bekende merken hebben goed onderzoek gedaan naar het product

Een andere reden om een bekende merk TV te kopen is omdat ze meestal meer geld kunnen investeren in onderzoek en ontwikkeling, wat betekent dat ze technologie en prestaties zullen hebben die een off-brand TV niet kan vergelijken met. De off-brand televisies, omdat ze over het algemeen niet zo veel investeren in de kwaliteit van het product, worden verkocht met tweederangs schakelingen en bedrading, waardoor ze inferieur zijn aan de belangrijkste merkproducten.

De laatste reden om een bekende merk-tv aan te schaffen is de kwaliteit. Zoals eerder gezegd, zijn off-brand TV’s niet van een echt bedrijf met een reputatie hoog te houden. Ze geven meestal niet om de kwaliteit van hun TV’s en worden niet gehouden aan een hoge standaard die bekende merk TV’s wel hebben. Dit betekent dat ze minder vaak garanties bieden en dat hun tv’s vaak eerder moeten worden gerepareerd dan hun betere tegenhangers.

We raden af om onbekende merk televisies te kopen

Over het algemeen wordt geadviseerd om weg te blijven van Off-brand TV’s en als u niet zeker bent van het merk van de TV die u koopt, doe dan wat onderzoek of zoek gewoon naar een betere TV. Zorg ervoor dat u het product voor de aankoop van dichtbij bekijkt en dat het voldoet aan een aantal van de normen die verwacht worden van uw belangrijkste merkbedrijven. En tot slot, laat je niet altijd verleiden tot het kopen van een goedkope TV, want zoals in de meeste situaties, krijg je waar je voor betaalt!